Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

BikeXpert in regrupare la 1900m altitudine in Bucegi

09.11.2012

Lungime: 112 km
Diferenta de nivel: 2062 m
Altitudine maxima: 1900 m
Durata: 11.31 ore

 
Toata aventura a inceput miercuri dupa aminaza in magazinul Bikexpert Pantelimon, cu planificarea,  atunci cand Cristian Catana  (Corrado), propune o tura de anduranta, de o zi,  in muntii Bucegi. Deja interesati erau Cristian Rosca, Palaghian Bogdan si Cotofana Ion.  Spre seara, in formula echipei s-au alaturat si mecanicul BikeXpert Bucataru Razvan (alias Cocos), Dragos Andrei, Ionut Tebeica si Catalin Sprinceana.

Joi dimineata, in Sinaia, la 8.20 eram deja bine echipati (pentru ca temperatura abia daca trecea de 0 grade) si pregatiti sa ne incepem primul urcus al zilei,  de 15 km pe asfalt pana in saua Dichiu. Din primul foc aveam sa urcam aproape 1000 m diferenta de nivel.
Cunoscand lungimea traseului, am inceput pe DN71- Paduchiosu lejer, inconjurati de peisajul superb de padure aurie care ne-a insotit pana mai sus de cabana Cuibul Dorului odata ce am intrat in golul alpin. Fascinati de priveliste si de dimineata perfecta de toamna nici nu am simtit cand am ajuns in saua Dichiu unde n-am poposit prea mult. Am facut cateva poze, ne-am pus foitele de vant si am inceput prima coborare, pe drum forestier,  pana la cabana Bolboci.Simtind ca inaintam in traseu si bucurandu-ne de primele petice de zapada ale anului, pe drumul ce ocoleste lacul Bolboci, portiunea dintre  cabana Bolboci si cabana Padina am parcurs-o in mai putin de 40 min cu un elan parca muncitoresc. In jurul pranzului am ajuns la cabana Padina care din pacate era inchisa. Speram sa cumparam cateva dulciuri. Cu putin noroc, la rugamintea lui Vali de la Salvamont, Ion ajutorul de cabanier ne-a deschis cabana doar pentru a ne alimenta cu apa.  Dupa ce ne-am energizat cu sandwich-urile  din rucsaci si ciocolata lui Corrado am incaput urcusul mai abrupt presarat cu zone de push-bike, catre saua Strungulita ce urma sa devina cel mai inalt punct al traseului nostru.  Am ajuns sus in mai putin de o ora si jumatate de urcat prin pasune alpina si dupa o pauza undeva langa stana din Coltii Padinei.Zona Saua Strungulita- Saua Srunga  este locul in care trebuie sa poposesti macar cateva mintute,  pentru ca este un punct extraordinar de belvedere asupra intregului masiv Bucegi, al masivelor, Leaota, Piatra Craiului si Iezer Papusa. De asemenea, aici inca se mai vad ruinele fostului pichet de graniceri austro ungari ce au strajuit granita dintre Tara Romaneasca si Transilvania pana in anul 1918. Lasand in spate Bucegiul, intram in masivul Leaota, cu o coborare pe un single track abrupt. Inca o mica portiune de urcare pe o poteca adanca si inierbata si ajungem in punctul de unde incepea adevarata coboarare inspre Moeciu. Ceea ce a urmat a reprezentat punctul culminant al trasului. O coborare lunga de aproximativ 8 kmDespre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.