Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

BikeXpert la EuroBike 2013

17.09.2013

Ne-am facut o traditie ca in fiecare an la final de August sa fim prezenti in Germania la EuroBike, una din cele mai mari expozitii de biciclete, accesorii si componente din lume,  desfasurata pe 100.000 mp ce gazduieste peste 1200 de expozanti din 49 de tari.

Pentru ca este un eveniment cu adevarat important care reflecta trendul sportiv si eco al Europei din aceasta perioada, deschiderea a fost facuta de Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Ca in fiecare an, expozitia a fost organizata in orasul Friedrichshafen din landul Baden, accesul publicului larg fiind permis doar in ultima zi (sambata), restul zilelor (marti-vineri), fiind rezervate producatorilor, jurnalistilor si reprezentantilor magazinelor de profil.

EuroBike si-a deschis portile marti 27 August printr-un Demo Day, o zi rezervata testarii celor mai noi modele de biciclete puse la dispozitie de o parte din marii producatori. Evenimentul  a fost organizat intr-o zona rurala situata la cca. 30 km de Friedrichshafen, unde organizatorii au pregatit trasee de mtb si de sosea cu diferite grade de dificultate si unde am putut testa orice bicicleta am poftit. 

In primul rand am incercat cele mai noi modele CUBE, Stereo Hybrid si AMS 150 HPA RACE 27.5 inch dar si noile Specialized Epic, Lapierre XR, Lapierre X-Flow, Cannodale F29, Kona Hei Hei si Ibis Ripley.Materialele de ultima generatie, transmisiile performate cu care sunt  echipate bicicletele si suspensiile inovative de tipul CTD si ICD de la FOX si Brain de la Specialized, ne-au facut sa ne bucuram de toate modele testate fie ca au fost mtb-uri de all mountain sau de cross country.

Surpriza insa a fost noul CUBE Stereo Hybrid care ne-a impresionat cu calitatile sale de “catarator”. Spunem  asta pentu ca riderul joaca acum un rol mai mic la urcari, fiind ajutat considerabil de motorul electric Bosh. Oricat de bine esti antrenat si oricat de performata este mtb-ul tau conventioanl, pe urcari, n-ai cum sa-i faci fata lui Stereo Hybrid care te propulseaza pe urcari cu un minim de efort. Bicicleta a fost conceputa pur si simplu pentru fun, pentru relaxare fara prea mult efort, pentru acele zile in care vrei sa te distrezi  fara sa apelezi la instalatiile pe cablu pentru a te bucura de o coborare. La vale, Stereo Hybrid ramane acelasi coborator de exceptie cu care am facut cunostinta in 2013.
A doua si a treia zi de EuroBike am colindat cele 14 hale ale expozitiei pentru a trece in revista ultimele noutati pentru 2014. Cu toate ca accesul la Internet a fost precar datorita numarului mare de utilizatori, ne-am inarmat cu rabdare si am urcat pe Facebook galeria foto pentru a impartasi cu tine impresiile noastre: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.631298743570790.1073741830.246729338694401&type=1

La standul CUBE am poposit ceva mai mult; am admirat noutatile, inginerii ne-au explicat tehnologiile incluse in noile modele si ne-am destins cu staff-ul primitor.
Cam asa am aflat ca pentru modele CUBE MTB 2014, aproape ca se renunta la rotile de 26" (exceptie facand cateva biciclete, in special cele de downhill si endurDespre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.