Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

Chindia Challenge

05.07.2013

Inca de la lansarea sistemului Riders Club, am fost implicati ca sponsor dar si ca participant la fiecare competitie, prin BikeXpert Racing Team.

Week end-ul trecut , nu am ezitat sa concuram la Chindia Challenge, cursa organizata in calendarul Riders Club de cativa amici din Targoviste, mai ales ca stiam foarte bine traseul de anul trecut, acesta fiind inclus in Triada Procycling. Cu o saptamana inainte, chiar am facut o recunoastere a turei scurte, inca o data confirmandu-ne buna implicare a organizatorilor precum si peisajul minunat pe care-l strabate traseul.

Cum de multe ori, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, in sambata si in noaptea dinaintea concursului a plouat mult in tot Sud-ul tarii, sigur prea mult pentru doar cateva ore, astfel transformand pitorescul traseu de la Chindia Challenge intr-un camp de lupta medieval, murdar si imprevizibil... sau cum puteti numi peste 40km de drumuri forestiere si poteci de padure umectate si imbibate pana in maduva.

Acestea fiind spuse, in dimineata start-ului nu se mai putea amana un concurs pentru care deja sosisera peste 200 participant (poate se preta totusi o varianta de rezerva!). Noi insa am decis sa participam, desi se implicau cateva riscuri de genul problemelor tehnice sau mai rau, a posibilelor accidentari.

Din partea BikeXpert Racing Team, In cursa au intrat Alexandru Stancu la Nivelul 1 si Catalin Sprinceana la Nivelul 2 amandoi la tura lunga de 54 km cu 1100 m diferenta de nivel. La Nivelul 3 l-am gasit inscris pe colegul si prietenul nostru de la magazinul BikeXpert Pantelimon, Mihai Comiza.

La ora 11 s-a dat start-ul cu masina Politiei, care ne-a condus cca 6 km pana in prima localitate dupa Targoviste, spre Ploiesti. De acolo am intrat pe drumurile forestiere in lupta pentru clasarea cat mai bine in grupul fruntas. Alex conducea cursa alaturi de Marin Frunzeanu si Dan Rosioru, impreuna formand plutonul din fata. In scurt timp, odata cu prima urcare abrupta a concursului ne-am lamurit de cum avea sa fie starea traseului. Pe un forestier pe care la recunoastere s-a urcat in foaie mare acum se facea push bike.... Pe platoul din spatele Manastirii Dealul...la fel, noroi pana la glezne si rotile se incarcau pana la refuz. Abia la intrarea in padure s-au mai scuturat putin pe primul single track. Stiam ca urmeaza un jgheab abrupt cu radacini pe care-l cunoasteam si pe care-l puteam cobori pe bicle pentru o buna departajare. Rezultatul a fost evident altul; o coborare cu “frana de mana” gen punga la Predeal pe partie. Totul era un fiasco. Tot asa am continuat seria de drumuri forestiere si single track-uri intr-un chin nebun ce deseori se transforma in disperare. Rotile se incarcau mereu pana bicla nu mai putea inainta si devenea un bulgare de noroi. De multe ori am fost nevoiti sa le caram pe umeri, sute bune de metrii. Cand se intampla sa strabatem drumuri pietruite era o adevarata bucurie desi de acum adaugasem kg bune la greutatea biclelor si urcarile erau un test de rezistenta. La un moment dat am ajuns intr-o zona de balti de care am profitat la maxim in sensul ca am intrat cu tot cu bicle pentru a ne curata. O data pusi iar in sa chinul o lua de la capat.

Sunt multe de spus derspre traseu, dar nu ne-ar ajunge multe pagini pentru ca fiecare sector de drum forestier, fiecare sector de balti sau single-track-uri are povestea sa uda sau innoroita.

Dupa jumatatea traseului multi au abandonat dar Alex si Catalin au rezistat in cursa. Alex conducea cu Marian Frunzeanu dupa ce Dan Rosioru a abandonat datorita schimbatorului spate rupt iar Catalin la mai putin de 15 min. in spate se straduia sa termine cursa cu furca intepenita si cu schimbatorul de foi blocat in placa mare...

Am putea sa amintim si impresiile frumoase cum ar fi traseul marcat excelent si organizatorii implicati in zona de s



Despre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.