Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

Maratonul Vinului 2013

17.06.2013

Pe 9 iunie am participat la Urlati, la Maratonul Vinului 2013 atat ca parteneri cu traditie, cat si ca participanti. Desi vremea inainte de concurs a fost descurajatoare, am hotarat sa participam in grup extins. Nu am regretat asta pentru ca duminica concursului a fost una insorita cu temperaturi de vara si perfecta pentru pedalat.  Au luat startul colegii nostri din BikeXpert Racing Team: Alex Stancu, Iorgos Georgiadis, Angelos Georgiadis si Catalin Sprinceana. Alaturi de acestia in concurs s-au inscris si prietenii BikeXpert Dorin Grigoras si Gabriela Neacsu.

Dat fiind faptul ca traseele initiale, atat cel de 30km cat si cel de 50km au fost puternic afectate de ploile din spatamana concursului, organizatorii au aplicat planul B si anume scurtarea la 17km urmand ca participantii de la tura scurta sa parcurga circuitul de 2 ori iar cei de la tura lunga de 3 ori asflel concursul transformadu-se dintr-un XCM intr-un XCO.  Duminica dimineata am luat toti startul la ora 10.00 pe noul traseu de 17km. Prima tura a fost cea mai dificila pentru toti concurentii  pentru ca n-au lipsit sectiunile cu noroi (nu multe la numar dar suprapuse peste zone tehnice), care ne-au ingreunat inaintarea si buna functionare a bicicletelor.  Deja la a doua tura lucrurile s-au schimbat in bine in aceste zone dupa ce au fost calcate de peste 500 de perechi de roti.Desi scurtat, traseul a avut toate detaliile unui concurs veritabil de mtb: urcari lungi si grele pe drumuri pietruite, urcari abrupte si alunecoase pe single- track-urile dintre vitele de vie dar si coborari superbe unde trebuia sa-ti scoti la iveala talentul si echilibrul. Una peste alta BikeXpert acorda o nota buna acestui traseu scurtat de la MarVin.In premiera anul acesta , datorita scurtarii traseului si parcurgerii acestuia de mai multe ori, concursul a devenit extrem de atractiv si pentru spectatorii care au avut sansa sa-si incurajeze prietenii ori de cate ori acestia treceau peste pragul de cronometrare din zona Start/Finish. Strategia echipei  BikeXpert noastre a fost incununata de succes. Primul coleg care a trecut linia de Finish a fost Catalin Sprinceana, la tura scurta, care a terminat concursul in 1 ora 49 min.26 sec, pe un frumos loc 3 in clasamentul general si locul 1 la categoria de varsta 30-39 de ani in ciuda faptului ca a parcurs ultimul  km cu pana la roata din spate. Alex Stancu a obtinut cel mai bun rezultat al echipei la acest concurs, terminand tura lunga al doilea in clasamentul general la categoria Elite (50km) in 2 ore 25min 08 sec dupa ce a pierdut secunde bune datorita desprinderii cipului de concurs la un anumit moment. Iorgos Georgiadis a terminat de asemenea tura lunga pe locul 2 la categoria de varsta +40 ani. De remarcat si rezultatul prietenului nostru Dorin Grigoras care a reusit clasarea pe locul 2 ca categoria de varsta +40 la tura scurta. Se pare ca noua sa bicicleta 29er CUBE Elite SL ii poarta noroc.

In concluzie, ne bucuram ca am participat la acest eveniment reusit si ii felicitam atat pe organizatoti cat si pe colegii nostri din BikeXpert Racing Team pentru locurile frumoase obtinute pe podium-uri.
Despre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.