Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

Ne-am simtit bine la Rocket Bike Fest!

11.06.2013

Dupa cum multi dintre voi cunoasteti deja, sambata 1 iunie am avut placerea sa organizam impreuna cu Asociatia Help Autism, un eveniment  cu triplu scop. Primul dintre acestea a fost acela de a aduna in spatele liniei de START ciclisti de toate varstele pentru a se intrece pe un traseu de 12 km in padurea Cernica. Al doilea a fost strangera de fonduri din taxele de inscriere la concurs pentru sprijinirea copiilor cu autism. Nu in ultimul rand Rocket Bike Fest a fost si un eveniment recreational, in care atat ciclistii cat si cei ce n-au pedalat s-au  simtit in parcul de aventura Phoenix ca intr-o zi de sarbatoare. Daca tot povestim cele intamplate la Rocket Bike Fest, am incepe cu concursul de mtb.Traseul marca BikeXpert  a fost conceput de echipa noastra pe 12 km in padurea Cernica,  12 km cu un teren variat, de la clasicele drumuri forestiere unde puteai sa te departajezi de adversari pana la single trackuri-le tehnice, presarate cu radacini, pe marginea lacului din padure.  Acesta a fost marcat in 3 sectoare distincte: BikeXpert, Cube si Vitamax. Pe langa banda de marcaj, pe traseu ne-au ajutat  4 arbitrii BikeXpert, 30 voluntari care au dirijat concurentii in punctele cheie si 2 echipe de prim ajutor.  Toti  acestia au fost prezenti  in 4 puncte de control si 15 puncte de verificare intermediara.

Am avut 3 categorii de participare si anume Elite, Hobby si Family la care s-a adaugat categoria Copii care a beneficiat de un traseu special in incinta parcului de aventura. La ora 9.30 a luat startul categoira Elite unde au concurat putin peste 30 de participanti. Mai putin de 2 km de traseu cu noroi in sectorul Vitamax a facut cursa un adevarat camp de lupta medieval. Primul care a trecut linia de sosire a fost colegul nostru de la BikeXpert Racing Team, Alex Stancu care a reusit sa termine cele 4 ture in  2:38:36 ore, dovedindu-ne astfel inca o data aptitudinile sale tehnice.Dupa finish-ul categoriei Elite, au luat startul copiii in cursa special amenajata, cu ocazia 1 iunie, pentru ei in incinta parcului de aventura Phoenix. Categoriile Hobby si Family au luat startul la distanta  de 5 min., putin dupa ora 13. La Hobby traseul a fost acelasi de 12 km si s-a parcurs de 2 ori. Castigatorul a fost prietenul nostru Bogdan Palaghian care a reusit sa termine cursa in 1:42:49 ore. Concurentii de la Family au avut parte de un traseu special, mai putin tehnic, de aproximativ 4 km care a trebuit parcus de 2 ori. Aici s-a  impus Matei Ionut & company in putin peste 28 de minute. Ne-am bucurat ca cei peste 250 de participanti care au trecut linia de sosire in siguranta si incantati de un traseu inedit ce a scos la iveala locuri minunate in Padurea Cernica, la doar 10 minute de Bucuresti.

Mentionam  mai sus de scopul caritabil al Rocket Bike Fest. Toata ideea  de a organiza aceasta competitie a plecat de la dorinta de a sprijinii copii cu autism, impresionati fiind de un caz.  Implicarea Asociatiei Help Autism a fost intensa, aceasta echipa  dovedindu-se  un foarte bun colabolator in organizare si in campania de constientizare publica cu privire la pedalatul in scop caritabil. Astfel, toate fondurile stranse din taxele de participare au fost directionate catre Asociatia Help Autism, in progamele acesteia de sprijin si combatere a autismului la copii.Despre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.