Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

On Top of the World la Sinaia

26.06.2013

Anul acesta calendarul Riders Club a inclus un concurs pe cat de greu pe atat de particular, in sensul ca este probabil singurul sau printre putinele concursului doar uphill din Romania. Spre deosebire de anii anteriori, traseul a fost scurtat cu finish-ul in fata statiei de telecabina de la Babele, in loc de cabana vf. Omu cum se obisnuia. Astfel sambata 15 iunie, s-au aliniat in Sinaia, pe aleea Pelesului, la startul celor 4 nivele competitionale peste 200 de participanti.

Din partea BikeXpert au fost prezenti Catalin Sprinceana si Ciprian Rosca, amandoi concurand la nivelul 2 adica pe traseul lung de cca. 19 km cu 1400 m diferenta de nivel ,impreuna cu concurentii de la nivelul 1, pana la Babele. Concurentii de la nivelurile 3 si 4 au avut de parcurs un traseu scurt, din Sinaia pana la Cota 1400.Iata impresiile lui Catalin despre concurs:
“Startul a fost unul destul de greu datotrita pantei de inceput si a pietrei cubice de pe Aleea Pelesului pana la iesirea in Str. Aosta.  Cunoscand foarte bine traseul am ales sa plec mai incet pentru a-mi conserva energia pentru a doua jumatate, un uphill foarte tehnic cu sectiuni de push-bike. Strategia a dat roade pentru ca dupa iesirea de pe drumul forestier, intre Cota 1400 si Cota 2000 am recuperat cateva locuri bune. Pe acest sector nu aveai timp sa te odihnesti ; destul de greu si cu hidratarea... Stiam totusi ca intre Cota 2000 si cabana Piatra Arsa o sa am mai multe zone de plat unde ma puteam odihni , alimenta si hidrata corespunzator.Avansam rapid spre Piatra Arsa cu alta energie de la gelurile si bautura izotonica ISOSTAR . Ultimul sector de traseu a fost urcarea abrupta pe single track-ul dintre Piatra Arsa si Babele. Undeva la 200m il vedeam constant pe unul dintre rideri dar nu ma puteam apropia de acesta; alerga bine si lucrul acesta ma frustra. Dupa 1 ora si 50 min de la start, am trecut linia de Finish pe locul 3. Coborarea am facut-o cu Ciprian si cativa colegi de concurs pe Dichiu, lejer si cu multe glume. In concluzie, un concurs bine organizat si un traseu scurt dar solicitant care cu greu mi-a permis sa ma odihnesc. Lipsa coborarilor si implicit a schimbarilor majore de ritm au dus la oboseala anormala pentru o distanta de doar 19 km.

Din pacate pentru Ciprian cursa a fost si mai grea pentru ca a avut ceva probleme cu schimbatorul de pinioane care nu i-a permis o urcare in ritmul sau. Totusi a terminat cursa la cateva minute dupa mine, in putin sub 2 ore.”

Felicitari Catalin pentru podium, felicitari Ciprian pentru finishul intr-un timp bun!Mai multe detalii despre evenimente pe pagina noastra de Facebook.Despre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.