Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

Race Report Predeal Trophy 2013

24.09.2013

Sâmbata trecuta am participat la Predeal Trophy, concurs inclus în calendarul Riders Club. Am plecat destul de retinut din Bucuresti din cauza ploii ce n-a încetat sa cada toata noaptea de vineri spre sâmbata, deci stiam ca o sa participam la “o cursa uda”, lucru cu care ne-am consolat pe drum.La race-office aflam ca tot din pricina conditiilor meteo, traseul lung (de 40 km), la care urma sa luam startul s-a scurtat la jumatate, deci ne astepta o cursa scurta si, cel mai probabil, intensa. Profilul general al traseului s-a transformat într-o urcare lunga pâna pe creasta Cocotului, trecând pe lânga cabana Susai si o coborâre înapoi în Predeal în zona de Start/Finish (cabana Fulg de Nea), presarate cu urcari si coborâri scurte, intermediare.

Startul s-a dat la ora 11 cu un tur de circa 2 kilometri,  prin centrul orasului Predeal, tocmai bun de încalzire. Plecarea efectiva în cursa s-a facut dupa ultimele cladiri din zona pârtiei de ski din Predeal odata cu intrarea pe drumul forestier spre cabana Susai.

Fiind o cursa scurta, se pleaca tare, urcarea în serpentine spre Cabana Susai facându-se alert. Reusim sa ne departajam într-un pluton fruntas de 6-7 oameni care pe parcurs, mai sus, se sparge. Alexandru Stancu si Marius Petache se rup de restul grupului, pe când eu ramân sa ma lupta pentru locul 1 al nivelului 2 cu Till Streichert de la echipa Vodafone, la mai putin de 2 minute în spatele baietilor. Urcarile pe forestier se fac numai în placa mare si neasteptat de repede se ajunge la cabana Susai unde se vireaza la stânga si se intra în padure pe poteca turistica, într-o coborâre peste radacini ude si santuri adâncite de ploaie, spre pârtia Cocosul. În mod normal aceasta coborâre este una de viteza si dificultate medie, dar acum radacinile ude te fac sa strângi din dinti de fiecare data când treci peste ele. Brusc, frâna poate deveni dusmanul, nu prietenul tau. Strângi tare de ghidon, dai drumul la frâne si lasi inertia sa faca totul, altfel poti sa cazi urât.Pe coborârea îmbibata de apa nu am timp sa ma relaxez, asa ca intru în urcarea de pe pârtia Cocosul destul de încordat. Pedalez cât mai pe fata atâta timp cât îmi permite aderenta si spre final cedez si trec la push bike. Sus în creasta Cocosul se accelereaza puternic pe ultima zona de fals plat înainte de coborârea pe single track.

În padure se asterne o poteca superba, un single track veritabil de care trebuia sa ne bucuram chiar daca aderenta juca tuturor feste. La început se coboara în viraje strânse si abrupte cu roata din spate ghidata doar de balansul trupului si cu saua la nivelul privirii, dupa care se  intra pe o zona pe curba de nivel. Aici a trebuit sa adaptez viteza pentru ca la fiecare pas poteca era intersectata, din nou, de aceleasi grupuri de radacini ude si alunecoase cu care ma obisnuisem deja si pe care, indiferent de anvelopa folosita, nu le mai subestimam pentru nimic în lume…

În partea de final am iesit din padure într-o zona deschisa, prin iarba evident… tot uda, dar deja totul parea mult prea simplu fata de single track-ul de mai devreme. Asa cum ma asteptam, cam toti colegii din BikeXpert au trecut linia de finish într-un timp relativ scurt de la start. MDespre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.