Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

Utile

Stiri si noutati

Race Report- Trofeul Muscelului

01.08.2013

Sambata 13 Iulie am avut placerea sa participam la Trofeul Muscelului, concurs organizat in muntii Iezer de bunul nostru prieten Razvan Juganaru, in calendarul Riders Club.

Pentru ca mare parte din BikeXpert Racing Team participa in paralel la King of the Mountain, Paltinis, la acest concurs au luat startul, Alexandru Stancu (om al locului), Catalin Sprinceana si Bogdan Cecareanu, toti la tura lunga de 54 km cu o diferenta frumusica de nivel, adica 2000m!

Startul s-a luat din fata primariei Campulung Muscel cu masina de asistenta in fata, condusa de Razvan. Cei 3 km de asfalt au fost perfecti pentru incalzire asa ca lucrurile au mers bine din start pentru baieti. In off road  s-a intrat brusc printr-un drum abrupt acoperit cu lespezi si nisip unde aderenta era o chestiune de noroc. Urcusul a continuat pana in locul unde se separau traseele de la turele scurta si lunga.

Prima coborare a fost pe cat de spontana pe atat de tehnica. Cetina coniferelor asezata peste radacini, in combinatie cu panta mare facea ca indiferent cat de tare strangeai franele, bicla sa aiba inaintare rapida, asadar  ne-am pozitionat saua in dreptul ochilor si am virat doar din balans, in cristiane ca la ski.

Coborarea continua cu un drum forestier pana intr-un punct de control unde eram dirijati pe o muchie despadurita,  unde aveam sa facem cunostinta cu primul push-bike al zilei prin largi suprafete defrisate.

Dupa push bike si alte urcari abrupte printre si mai ales peste radacini,  iesim in golul alpin unde ne asteapta o urcare destul de lunga,  pe iarba . Odata ajunsi in varf ne alimentam si incepem prima coborare lunga a cursei, care ne poarta pe niste drumuri ciobanesti accidentate pana in comuna Leresti.

Eram constienti ca pentru a strange 2000 m diferenta de nivel in doar 54km trebuia sa urcam mult,  asa ca nu ne mai surprindea nici o panta si nici un jgheab catarat la limia aderentei prin pamantul sfaramat de utilajele forestiere. Pur si simplu pedalam fara sa ne mai gandim la cat am parcurs sau cat mai aveam de parcurs, pentru ca cel mai probabil Finish-ul era departe. Asta ne era ziua, una de urcat lung si domol sau abrupt si scurt (a doua varinata aplicandu-se cu o frecventa mai mare). Totusi MTB-ul se face la munte asa ca gandul ca ne incercam limitele in Iezer pe unele din cele mai tehnice urcari si coborari din masiv, ne propulsa cu mandrie de rider mai aproape de final.

Cam asa a continuat tot traseul lui Razvan pana la final, un fel de...mai multe XCO-uri puse cap la cap pentru a creea un XCM. La un moment dat coborarea era atat de tehnica incat a trebuit sa coboram preventiv din sa. Se intampla pe un vechi drum de taf care te termina brusc...intr-un parau umflat de apa ploilor (evident prin care s-a  si “pedalat”).

Chiar cand am iesit de pe culmea impadurita si am dat nas in nas cu blocurile din Campulung, crezand ca Finish-ul este o chestiune de secunde, am fost dirijati de arbitrii pe inca 5 km in periferiile orasului (lovitura clara de moral). Ne-a placut ultima coborare pe un single track chiar in oras. Multi dintre noi ne-am dori asa ceva in spatele blocului!

Pana la urma am tecut linia de sosire cu bine, fara incidente...majore.

Alex Stancu  s-a clasat pe un frumos loc 2 la Nivelul 1 si implicit in clasamentul general iar Catalin Sprinceana a obtinut locul 1 la Nivelul 2 si locul 5 in clasamentul General, ambii baieti reusind timpi de sub 4 ore.

Ceki a trecut in putin peste 4 ore linia de finish, incantat ca al sau CUBE Elite cu transmisie XX1 a facut fata cu brio diferentei mari de nivel.

In concluzie, un traseu spectaculos , din toate punctele de vedere, marcat ireprosabil si populat cu arbitri in toate punctele cheie. Concursul a fost gandit si planificat de un profesionist Despre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.