Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

Race Report Tusnad MTB Maraton

03.10.2013

Pe 14 Septembrie, am plecat in formula de 3 adica eu, Alex Stancu si Marius Petrache, la Tusnad direct de la Predeal Trophy unde concurasem pe un traseu ud si noroios, in acea zi.

Am avut ceva emotii crezand ca traseul de la Tusnad va fi tot unul imbibat cu apa, noi din pacate nefiind echipati cu anvelope de noroi... Din fericire, seara la sosirea noastra in Tusnad am realizat ca nu prea plouase in zona deci concluzia a fost simpla: “maine avem traseu uscat”.

Dimineata ne-am trezit intr-un frig teribil (vreo 5 grade cu +) si o atmosfera de toamna tarzie, nicidecum de mijloc de septembrie. Ne-am echipat cu totate hainele de ciclism din dotare (incalzitoare, veste, bluze cu maneca lunga...) si am pornit zgribuliti pe bicle spre zona de start aflata la vreo 3 km de pensiunea unde dormisem.

La ora 10 eram toti aliniati la start, Marius si Alex, in prima linie pentru ca urmau sa participe la tura lunga (Maraton), de 57 km si 1900 m diferenta de nivel iar eu in spatele lor la tura medie (Race), de 42 de km si 1500 m diferenta de nivel.

Tura lunga si cea medie erau in mare parte comune diferenta facand-o o bucla de inca 15km.Dupa startul baietilor de la tura lunga, la ora 10.05 e randul meu sa plec in traseu. Pornim destul de tare pe un drum forestier ce ne salta rapid in altitudine. Baietii se tin tare si abia daca-mi fac timp pentru o gura de Isostar si pentru un Gel Energy. Ca de obicei imi intru greu in ritm... dupa vreo 10 km pe acest drum. Peisajele devin din ce in ce mai interesante si din cand in cand incerc sa mai ies din febra cursei si sa mai trag cu ochiul la imprejurimi. La un moment dat traversam un sat secuiesc cu tot cu cainii in spatele nostru, dupa care intram rapid in domeniul alpin cu paduri conifere si pasune. Incep sa ma simt din ce in ce mai bine dar brusc trebuie sa descalec si sa intru intr-o zona de push bike pe un sant abrupt presarat cu saritori. Mi-aduc aminte de cursa de dinainte, de la Predeal , unde germanul Till mi-a dat cam 50 m pe un asemenea push bike si-mi spun ca aici se poate face diferenta, asa ca apas in picioare si imping la bicicleta cat pot de mult pentru a dobandi un avantaj in fata riderilor din grupul meu. Nu sunt singurul care forteaza nota aici, asa ca formez un grup impreuna cu Gustav de la NoMad Merida cu care de altfel am continuat mai bine de jumatate de traseu.

Se urca mult si se ajunge la un punct de alimentare dupa care de deschide o coama de munte pe care se pedaleaza in intervale pana la soseaua spre lacul Sf. Ana. Aici ne asteapta cca. 6 km de asfalt unde tehnica de la sosea ma ajuta sa-mi pastrez energia. Formam un pluton din care face parte si Gustav si totul merge perfect. In scurt timp suntem pe muntele Ciomatu in coborare pe single track spre lacul Sf. Ana. Din nou peisajele sunt extraordinare iar coborarea pe poteca turistica peste radacini si printre pietre, te unge pe suflet.

La lac, cei cativa turisti inghetati ne incurajeaza; “servesc” un gel si intru iar pe asfalt dar nu pentru multa vreme. Pe ultimii 6 km ai cursei ma simt mai bine ca niciodata, iau avans, ma desprind de baieti si merg singur. Ultima urcare inainte de lunga coborare pana la finish o fac pe bicicleta incercad sa-mi croiesc loc printre concurentii de la grupa Hobby cu care de acum ne intersectam. Toata lumea care impinge la bicle pe marginea urcarii, ma incurajeaza iar asta ma energizeaza si mai mult. Stiu ca sunt undeva pe locul 5 sau 6 la general asa ca sunt de neoprit :)


Despre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.