Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

Rocket Bike Fest 2

10.10.2013

Pentru ca Rocket Bike Fest a fost un concurs organizat de noi, BikeXpert, am zis ca de data aceasta sa lasam participantii sa scrie un review al cursei. Prietenii nostri de la Dirtbike.ro au luat si ei startul la concurs si evident, cum asta fac cel mai bine, au relatat experienta prin articolul de mai jos:
“Cred ca sunt multi cei care considera Bucurestiul anost si impropriu pentru ciclismul off-road. Si ar avea dreptate. Bucurestiul si împrejurimile sunt plate, iar un mountain bike nu functioneaza corect decât daca urca din greu sau coboara cât mai extrem, corect? Ei bine la fel de multi vor fi cei care vor fi surprinsi de posibilitatile care exista pe lânga capitala. Desi nu poti acumula diferenta de nivel semnificativa, cine stie ce doreste poate sa realizeze un traseu de cross country cât se poate de incitant, tehnic si rapid.

Asta a fost situatia weekendul trecut, sâmbata, când în padurea Cernica de lânga Bucuresti s-a desfasurat a 2a editie a concursului de cross country Rocket Bike Fest. Prima editie a fost tot anul acesta, de Ziua copilului, iar organizatorii nu au mai asteptat înca un an pentru partea a 2a.


Foto: Luiza Tamas

Desi nu îmi plac în mod deosebit concursurile de XC, preferând în special maratoanele, am spus ca merita sa mai încerc totusi unul din când în când mai ales ca am avut optiunea sa ma înscriu la Hobby unde nu trebuia sa dau decât doua ture fiecare având în jur de 12 km. Pot spune ca în momentul în care am terminat cursa am înteles ce vor sa zica vesticii când spun chestii de genul „you wake up Saturday morning, go for a short race, give everything, come back home and enjoy the rest of the weekend”.

A fost practic excelent sa dai totul din tine pentru câteva ore, sa te simti bine apoi în zona de concurs alaturi de prieteni si familie dupa care sa te simti si mai bine restul zilei. Foarte diferit fata de un maraton care dureaza toata ziua si dupa care esti în general cam epuizat.


Foto: George David

Rocket Bike Fest a fost într-adevar o sarbatoare si un loc foarte potrivit pentru parintii veniti cu copii la concurs. Organizatorii, BikeXpert si Asociatia Help Malin, au creat o multime de categorii de concurs pentru cei mici si mari. De la „biciclete fara pedale” si „biciclete cu roti ajutatoare” pâna la Elite feminin si masculin. Pe scurt o gramada de premii în bani si produse. Si asta când te gândesti ca evenimentul este unul caritabil unde banii strânsi din înscrieri nu se duc la premii ci la donatii. Despre acest lucru cât si despre sumele de bani strânse la cele 2 editii voi vorbi la finalul articolului.

Traseul de concurs pentru Hobby si Elite a fost piesa de rezistenta a festivalului. În lungime de aproape 13 km cei de la Hobby urmau sa-l parcurga de 2 ori iar cei de la Elite de 4 ori. Per ansamblu se poate spune ca traseul a fost foarte tehnic. Cele câteva urcari scurte nu faceau diferenta însa coborârile vijelioase si virajele scurte si neîntrerupte te mentineau într-o stare constanta de concentrare. Fata de maraton, unde esti în stare sa privesti în fata la distanta de kilometri, ba chiar sa admiri peisajul din zare, aici trebuia sa fi cu ochii în patru tot timpul si sa privesti la nu mai mult de 2-4 m în fata bicicletei. Terenul era într-o continDespre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.