Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Utile

Stiri si noutati

Tura BikeXpert in muntii Bucegi

09.07.2013

Lungime: 64 km

Diferenta de nivel: 1200 m

Ruta: Babele- Cerdacul Obarsiei- vf. Gavanele- saua Batrana- stana Horoabele- Pestera Ialomitei- Bolboci- Dichiu- Sinaia- Busteni

Asa cum ne-am propus, duminica 23 iunie am participat in grup extins la Brasov XCM (race report aici: /5789/61/objects/articole/race-report-de-la-brasov-xcm--iunie-2013.aspx) . Stiind ca a doua zi nu se lucreaza fiind Rusaliile, ne-am gandit sa organizam o iesre in Bucegi sau Leaota cu conditia sa mai fim in stare dupa cursa de la Brasov. Leaota era varinata 1 pentru ca avea peisaje mai salbatice si Bucegi varinata 2 cu urcare la Babele cu telecabina.

Evident ,dupa o noapte petrecuta la Pucioasa, la Catalin, am ales varianta 2, pentru ca era calculata cu o diferenta de nivel mai mica, tocmai buna pentru o revenire dupa concurs.

Asadar, luni 24 Iunie, la ora 9 eram la telecabina din Busteni si la ora 10 deja pe platoul Bucegilor, la Babele. Micul dejun l-am servit intr-un cadru epic in fata cabanei Babele dupa care am pornit urcarea de putin peste o ora spre vf. Omu. Pana la Cerdacul Orarsiei vreme frumoasa, vant domol, temperatura perfecta.  Pentru ca planul nostru era sa strabatem toata culmea vestica a Bucegilor si sa coboram in Bran prin Poaian Gutanu, am luat decizia (inspirata), sa nu ne mai abatem pana la cabana Omu si sa continuam marcajul banda rosie spre saua Batrana si mai departe saua Strunga.
Din vf. Gavanele peisajul ce ni se arata era magnific. Valea Ialomitei imbracata intr-un verde crud, varful Costila “stropit” de cateva petice de zapda si tot culoarul Rucar-Bran peste care veghea inegurata Piatra Craiului. In plus haul spre Valea Gaura iti faceau picioarele sa tremure si sa uiti ca ai venit cu bicla.

Am lasat momentele idilice de-o parte si ne-am pus din nou la pedalat in prima a coborare a zilei,  spre saua Batrana. Stiam ca pana la refugiul Batrana aveam de traversat o padure de jnepeni dar mai aveam si un as in maneca - scurtatura lui Catalin si Gamanu pe deasupra poienei Gutanu. O zona abrupta de push-bike care-ti punea la incercare emotiile -deseori se faceau traversari peste pereti verticali, pe brane aproape suspendate dar cu cativa jnepei pe o parte, ceea ce-ti mai dadea un oarecare feeling de siguranta- pot sa ma agat de ceva daca ma dezechilibrez.

De acum vremea s-a schimbat dramatic in mai putin de 10 min. Soarelui ii iau locul norii, ploaia si vantul in rafale. Reusim la limita sa intram in refugiul Batrana unde la propriu suntem nevoiti sa....ne refugiem!

Ne zicem linistiti: lasa ca trece, e o ploaie de vara. In maxim 30 min suntem din nou pe bicle spre Bran, tocmai bine maincam un pate si un baton...

Din pacate lucrurile n-au stat chiar asa. Cica ar fi fost emis un cod galben de vijelie si ploi in acea zi (nu prea eram la curent cu stirile). Stam in refugiu mai bine de 2 ore impreuna cu alti 3 biciclisiti sinistrati cu care reusim sa ne intovarasim rapid. Intrati in a treia ora de asteptare, ne hotaram sa luam vremea in piept si sa pornim mai departe, dar pe ruta de urgenta, spre Pestera Ialomitei, pe o poteca nemarcata. Se stie ca pe o asemenea vreme nu e bine sa petreci prea mult timp in culme!

Ne incepem coborarea prin pajistea alpina imbibata de apa care nu mai inceta sa cada in Coltii Tapului. La stana din Horoabe evident ne asteptau cainii dar reusim sa trecum cu bine dupa ce formam un grup compact. Undeva sub varful Batrana se opreste si ploaia si beneficiem de un alt punct de belvedere peste Valea Ialomitei si barajul Bolboci. Ungem lanturile cu WetLube si coboram pe drumul ciobanesc pana la Pestera Ialomitei. Dupa o pana la bicla lui Radu si o pauza de apa ne incepem agale urcarea pe proaspatul asfalt spre cabana Zanoaga (pe partea stanga a lacului). Prietenul nostru suedeDespre BikeXpert

In 2002 am plecat la drum si acum suntem unul dintre cele mai importante nume de pe piata bicicletelor din Romania, un standard de calitate atat prin produsele oferite cat si prin calitatea serviciilor prestate. Experienta ne recomanda, la fel si ambitia si efortul continuu de a fi printre cei mai buni.
Oferim o gama foarte variata de produse si servicii la un standard inalt de calitate si la preturi cat mai bune. Promitem sa facem asta si in viitor si sa ne straduim sa devenim si mai buni si mai competitivi! Multumim ca ne sunteti alaturi.