Bikexpert.ro foloseste cookie-uri. Afla mai multe detalii citind politica noastra de utilizare cookies aici

Notificare despre confidentialitatea datelor

 

Prezenta NOTIFICARE DESPRE CONFIDENTIALITATEA DATELOR va informeaza despre gestionarea datelor dvs personale si va prezinta drepturile dvs in legatura cu directiva generala UE (Directiva Parlamentului si Consiliului European 2016/679 in continuare: GDPR) conform legislatiei UE si legislatiei romane in vigoare. Textul integral al GDPR poate fi consultat in limba romana aici.

 

Prezenta Notificare despre Confidentialitatea datelor este permanent disponibila pe pagina bikexpert.ro.

www.bikexpert.ro  este site-ul societatii comerciale AsSport Florescu SRL, persoană juridică română, având sediul social în București, Șoseaua Pantelimon nr. 94, sector 2, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/11734/2002, cod unic de înregistrare fiscală RO15026203. În sensul legislației cu privire la protecția datelor,ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. In eventualitatea schimbarii legislatiei se va impune modificarea prezentei notificari de confidentialitate. Vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate  si daca schimbarile vor impune si acordul dvs, bikexpert.ro va poate cere acordul pentru gestionarea datelor din nou.

 

CINE SUNTEM SI CUM NE PUTETI CONTACTA

Suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul AsSport Florescu SRL cu protecția datelor la adresa de e-mail dpo@bikexpert.ro sau prin poștă sau curier la adresa Strada Baicului, nr. 80, sector 2, Bucuresti, cod 021784, Cladire C37, parter – cu mentiuneaîn atenția Responsabilului cu protecția datelor.

 

CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

Colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

  • Când vă creați un cont: adresa de e-mail, numele și prenumele;
  • Când plasați o comandă: numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, date bancare, etc.

Inregistrarea are la baza acordul si consimtamantul dvs. Acest acord poate fi retras oricand, putand inainta o solicitare catre bikexpert.ro pentru stergerea datelor personale furnizate la inregistrare. Gestionarea datelor legat de inregistrare au la baza articolul 6 paragraf 1 a) din GDPR (acord).

Datele personale furnizate la inregistrare sunt gestionate pana la retragere.

Stergerea inregistrarii si implicit a datelor personale gestionate poate fi solicitata la adresa de email dpo@bikexpert.ro. Stergerea va fi efectuata in maxim 30 de zile lucratoare.

 

SCOPUL PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

GESTIONAREA DATELOR PENTRU PRESTAREA DE SERVICII IN INTERESUL DVS.

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate in scopul incheierii si executarii unui contract. Acest scop general include urmatorii pasi:

a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei;

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

f) Acordarea de finanțare prin TBICredit, în colaborare cu partenerii noștri afisati pe site;

g) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile solicitate.

Anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

 

GESTIONAREA DATELOR PENTRU IMBUNATATIREA SERVICIILOR NOASTRE

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

 

GESTIONAREA DATELOR PENTRU MARKETING

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens vă putem trimite mesaj, cum ar fi: e-mail/SMS/telephonic, continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează într-o măsură semnificativă.

Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment, prin:

– Modificarea setărilor din contul de client;

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;

În anumite situații ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

Datele analitice cum ar fi numarul vizitatorilor siteului bikexpert.ro sunt urmarite si auditate de furnizori externi independenti (Google Analytics, Gemius). Pentru acesti furnizori externi bikexpert.ro nu transmite date personale.

 

TRANSMITEREA DATELOR

In scopul executarii contractului dintre parti, furnizam anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul unei solicitari din partea Autoritatilor, cu indicarea legislatiei in vigoare pentru transmiterea datelor, Assport Florescu SRL va furniza datele personale stocate in baza articolului 6 aliniatul 1 punct c) din GDPR. In cazul in care s-a specificat exact scopul solicitarii datelor si natura datelor solicitate – societatea va furniza doar datele absolut necesare specificate. Assport Florescu SRL se asigura daca se indeplinesc toate conditiile necesare pentru transmiterea datelor inaintea onorarii solicitarii.

 

TERMEN DE PASTRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate cât timp aveți un cont în platforma bikexpert.ro. Puteți să solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

 

SECURITATEA DATELOR

Dispozitivele informatice folosite de bikexpert.ro pentru gestionarea datelor personale sunt selectate si administrate pentru garantarea urmatoarelor:

  • disponibilitate pentru cei autorizati (disponibilitate);
  • veridicitatea si autenticitatea garantata (veridicitatea gestionarii datelor);
  • neschimbare garantata (integritatea datelor);
  • securizate contra accesului neautorizat (confidentialitatea datelor)

Bikexpert.ro detine un sistem informatic si o retea securizata contra atacurilor cyber, spionajului, sabotajului, vandalizmului, virusurilor, etc. Bikexpert.ro asigura securitatea servelor cu diverse modalitati de protectie.

In cazul unui conflict legat de gestionarea datelor cu caracter personal bikexpert.ro va actiona in conformitate cu prevederile GDPR.

 

DISPOZITII LEGALE

Puteti contacta oricand persoana responsabila pentru protectia datelor cu caracter personal pentru a va exercita urmatoarele drepturi:

  • dreptul de a solicita o copie despre datele prelucrate si informatii despre gestionarea datelor (drept la acces GDPR articol 15.),
  • dreptul sa corectati datele eronate sau completarea datelor incomplete (drept la corectare GDPR articol 16.)
  • dreptul sa solicitati stergerea datelor personale (drept la stergere GDPR articol 17.)
  • dreptul sa solicitati restrictionarea datelor (drept la restrictionarea datelor GDPR articol 18.)
  • dreptul sa primiti in format structurat datele dvs. cu caracter personal utilizate în mod curent şi care pot fi citite automat şi dreptul de a le transmite altui operator (drept la portabilitate a datelor GDPR articol 20.)
  • dreptul sa va opuneti gestionarii datelor (drept la opozitie GDPR articol 21.)
  • dreptul sa retrageti acordul pentru gestionarea datelor. Retragerea acordului nu influenteaza gestionarea datelor prelucrate legal pana in acel moment. (retragerea acordului GDPR articol 7. alini. (3).
  • dreptul sa inaintati o plangere la organele competente daca considerati ca gestionarea datelor s-a realizat nerespectand legislatia in vigoare (drept de inaintare a unei plangeri la organele compentente GDPR articol 77) .

 

Aveți dreptul să depuneți plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fără a afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil. Vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.