Utile

Stiri si noutati

Babele - Bran - Brasov, muntii Bucegi

   

Ruta: Busteni (800m)- Cabana Babele (2200 m)- Varful Omu (2507m)- Saua Batrana- Saua Strunga (1900m)- comuna Moeciu de Sus- Bran- Brasov

Judet: Prahova, Brasov
Unitate montana: masivul Bucegi
Locuri de adapost: cabana Babele, cabana Omu, casa de vanatoare Gutanu
Marcaj: Banda galbena, banda rosie, cruce rosie, partial nemarcat turistic
Durata: 5- 6 ore
Grad dificultate: Avansat
Distanta: aprox. 70 km
Diferenta de nivel: aprox.400 m

Descriere: Din orasul Busteni se urca cu telecabina Busteni-Babele pana pe platoul Bucegilor la cabana Babele. Traseul propriu-zis incepe cu urcusul de aproximativ 2 ore, pe marcaj banda galbena, pana pe cel mai inalt punct din Bucegi, cabana si varful Omu. Poteca este ciclabila in proportie de 90% restul fiind reprezentat de push-bike-uri. Pe acest sector trebuie sa fi foarte atent pe curba de nivel de sub zona Cerdacul Obarsiei deoarece poteca este ingusta iar “sub tine” se desfasoara abrupt valea Cerbului. De la varful Omu, poteca  larga, continua in coborare pe marcaj banda rosie,  peste o succesiune de culmi pana in Saua Strunga, veche trecatoare dintre Tara Romaneasca si Transilvania. Pe acest sector vei intalni o zona cu jnepeni unde sunt sanse sa transporti bicicleta pe umeri sau in mana pentru ca inaltimea acestora depaseste pe alocuri si 2 m. Toata portiunea nu-ti va lua de traversat mai mult de 15 min.

Din Saua Srunga trebuie sa faci drapta pe marcaj cruce rosie si sa urmaresti poteca tehnica, bine batuta si presarata cu pietre si radacini pana in Poiana Gutanu. De aici vei avea parte si de mai multa coborare prin padure. Ultima portiune se suprapune peste culmile dintre satul Simon si comuna Moeciu de Sus.

Se poate spune ca aceasta coborare este poate cea mai frumoasa si tehnica din muntii Bucegi.
Din Moeciu de Sus vei ajunce rapid pe asfalt in Moeciu de Jos si Bran. De aici noi am continuat pe sosea pana in Brasov pe DN73.

Daca trebuie sa te intorci la Busteni, mai poti pedala pe asfalt pana la Busteni sau poti lua unul din trenurile care circula regulat pe aceasta ruta.

Locuri de cazare: Busteni. Moeciu, Bran
Pozitionare: plecare din valea Prahovei, statiunea Busteni- DN1; sosire in orasul Brasov

Descarca traseul in format .gpx (GPS)


Descarca traseul in format .kmz (Google Earth)