Utile

Stiri si noutati

Garnic - Dunare - Sfanta Elena - Garnic, muntii Locvei, Banat

Ruta: Gârnic - Curmatura - Libarojdea – Sfânta Elena – Gârnic


Judet: Caras-Severin
Locatie: Parcul National Portile de Fier
Locuri de adapost: Salase indicate pe harta
Marcaj: partial banda rosie orizontala (marcaj cehesc) intre Sf. Elena si Garnic
Durata: 4 - 5 ore
Grad dificultate: Mediu
Distanta: 35,2 km
Diferenta de nivel:1035 m

Descriere: Un circuit de 35 de km frumos, cursiv, care te poarta prin locuri cu peisaje uimitoare. Zona satelor cehesti din Banat si relieful calcaros aduc bogatie peisajului si diversitate culturala într-un loc care nu mai are nevoie de prezentare: defileul (sau Clisura) Dunarii.

Circuitul poate fi parcurs în ambele sensuri si strabate drumuri agricole de piatra, drumuri forestiere bine batute, zone tehnice sau poteci ce se parcurg agresiv si fac deliciul oricarui mountain bike-er. Desi în zona carstica apa lipseste cu desavârsire, în partea catunelor Curmatura si Martinovat drumul urmeaza chiar firul apei si traverseaza cursul de apa de mai multe ori. Traseul trece prin catune împrastiate în locuri parca uitate si esti uimit cum de în aceste de locuri oamenii mai au asezari si îsi traiesc viata într-un mod atât de simplu, în aceste vremuri în care lumea e cuprinsa de viteza informatiei si a tehnologiei. Solul calcaros a permis apei sa formeze nenumarate pesteri si aproape fiecare vale cu apa are o zona de chei care contribuie la spectacolul peisajului. Se pot vizita pesterile Gaura cu Musca sau, cu o mica abatere din traseu, pestera Gaura Turkului sau Gaura Haiduceasca cu intrarea sa foarte spectaculoasa.

La toate acestea se adauga peisajul deosebit de spectaculos de pe malul Dunarii dar si punctele de belvedere de pe platoul din zona satul cehesc Sfânta Elena.

Locuri de cazare: sat Gârnic, sat Sfânta Elena, comuna Coronini, pensiuni in Clisura Dunarii

Descarca traseul in format .gdb (GPS)


Descarca traseul in format .kmz (Google Earth)


Pentru a descarca harta in format .jpeg
Click Dreapta > Save As...