Utile

Stiri si noutati

Runcu - Vf. Romanescu - Brebu, masivul Leaota

 

Ruta: Comuna Runcu (700m)- valea Runcului- cabana Leaota (1330 m)- varful Romanescu (1713m)- culmea Marginea Domneasca (1405m)- satul Brebu- comuna Runcu

Judet: Dambovita
Unitate montana: masivul Leaota
Locuri de adapost: cabana Leaota
Marcaj: Banda albastra, curuce albastra, partial nemarcat turistic
Durata: 5- 6 ore
Grad dificultate: Mediu - Avansat
Distanta: aprox. 40 km
Diferenta de nivel: aprox.1500 m

Descriere: La numai 2 ore de Bucuresti, traseul este deosebit datorita salbaticiei, punctelor de belvedere asupra vailor Ialomita, Dambovita,  masivului Bucegi si masivului Iezer-Papusa dar si al nivelului variat de tehnicitate.
Din comuna Runcu (jud. Dambovita), la intersectia cu drumul spre satul Brebu, se urca pe valea Runcului pana la manastirea din capatul vaii si al drumului forestier. Putin dupa intrarea spre incinta manastirii, trebuie sa intrii la dreapta pe un drum ingust ce te va urca in 50-60 de minute pana la Cabana Leaota. De la cabana se urca prin golul alpin pana pe Varful Romanescu la 1713 m altitudine. Din acest loc trebuie sa continui pe muchie spre stanga (Sud- Vest),  prin golul alpin, pe drumul ce coboara spre padure. De aici coborarea se face peste munchiile Marginea Domneasca si Gavanele pana in satul Brebu. Daca urcarea este alcatuita dintr-o zona domoala pe valea Runcului si una abrupta (presarata cu bucati de push-bike), pana la cabana Leaota, coborarea este spectaculoasa, presarata cu pietre si radacini pe single track-urile din padure pana in satul Brebu.

 
Locuri de cazare: orasul Pucioasa, comuna Runcu
Pozitionare: comuna Runcu, judetul Dambovita; din DN 71 Bucuresti- Targoviste- Sinaia, in Fieni se intra pe DJ 712A pana la iesirea din comuna Runcu (intrare pe drum forestier)

Descarca traseul in format .gpx (GPS)


Descarca traseul in format .kmz (Google Earth)


Pentru a descarca harta in format .jpeg
Click Dreapta > Save As...