Utile

Stiri si noutati

Sasca Montana

Ruta: Sasca Montana - Potoc - Socolari – lacul Ochiul Bei- cascadele Beusnitei – tunelurile turcesti - Sasca Montana, Arie protejata Parcul National Cheile nerei - Beusnita

Judet
: Caras Severin
Locuri de adapost: nu e cazul
Durata: 4-5 ore
Grad dificultate: usor-mediu
Distanta: 33.5 km
Diferenta de nivel: 753 m;
Marcaj: banda rosie intre pod bei si sasca Româna si banda albastra între lacul Ochiul Bei si pod Bei

Descriere: Un circuit la limita sudica a Parcului National Cheile Nerei - Beusnita care începe lejer la Sasca Montana pe drumul de asfalt catre Oravita. Dupa ce traversam satul Potoc si ajungem la intrarea în Socolari intram pe un drum de piatra si urcam catre cetatea Socolari - Terezia. Sus panorama spre câmpia Oravitei si spre muntii Vrascului din Serbia este uimitoare.
Coborâm spre lacul Ochiul Bei si cascadele Beusnitei, minunatii naturale si locuri încarcate de legende. De aici continuam pe valea Beusnitei pâna la cantonul Bei si apoi pe drum forestier spre podul Bei. La pod intram pe poteca si traversam tuneluri sapate în stânca, abruturi desupra apei... suntem în Cheile Nerei. Traversam puntea suspendata si ajungem la Sasca Româna si dupa numai un km suntem înapoi Sasca Montana.

Locuri de cazare: comuna Sasca Montana, sat Sasca Româna, canton Pastravarie Bei, casele din satele Slatina Nera, Potoc sau Socolari.

Descarca traseul in format .gpx (GPS)

Descarca traseul in format .kmz (Google Earth)


Pentru a descarca harta in format .jpeg
Click Dreapta > Save As...