Utile

Stiri si noutati

Tura in muntii BaiuluiRuta: orasul Busteni (800m)- culmea Zamora- pe sub vf. Baiultul (1800m)- culmea Urechea (1700 m)- culmea Sorica- orasul Azuga

Judet: Prahova
Unitate montana: muntii Baiului
Locuri de adapost: stana Zamora, teleferic Sorica
Marcaj: cruce rosie
Durata: 3-4 ore
Grad dificultate: Mediu
Distanta: 26 km
Diferenta de nivel: 1490 m

Descriere:


Se intra in traseu din Busteni, din vecinatatea Palatului Cantacuzino, pe drumul forestier marcat cu cruce rosie. Urcarea te duce lejer pe drum forestier, bine batut, pana aproape de golul alpin unde pantele incep sa creasca. O data iesit din padure, daca ai parte de vreme buna, te vei putea bucura de privelistea spectaculoasa asupra muntilor Bucegi.  De aici drumul devine din ce in ce mai accidentat dar ramane in limita bunului simt cand vine vorba de ciclabilitate. Cu cat urci mai mult cu atat peisajul devine mai frumos si in curand ai sa ajungi in cel mai inalt punct al traseului adica sub varful Baiutul (la cca. 1800 m). Din acest punct trebuie sa-ti continui drumul spre stanga, tot pe marcaj cruce rosie, dar cu grija pentru ca o sa ai parte de cateva coborari abrupte peste sectoare cu piatra sfaramata care te fac sa pierzi cu usurinta aderenta bicicletei.

Traseul continua pe drum forestier pana deasupra partiei de ski Sorica (pe sub varful Urechea- 1715m). De aici incepe coborarea principala care te duce inapoi in valea Prahovei. Trebuie sa cobori pe langa versant si sa ai grija la intrarea in padure! Nu te lasa pacalit de muchia larga si inierbata ci tine directia catre dreapta pana ajungi pe poteca bine batuta ce se adanceste in padure. Din acest punct traseul este clar deci nu vei intampina probleme la orientare.
Coborarea este pe alocuri tehnica, peste praguri cu padacini si sleauri erodate!

Locuri de cazare: orasul Busteni

Pozitionare: Intrarea in traseu se face de la  Palatul Cantacuzino din orasul Busteni (DN1 Sinaia- Brasov), traversand calea ferata prin centru.

Descarca traseul in format .gpx (GPS)

Descarca traseul in format .kmz (Google Earth)


Pentru a descarca harta in format .jpeg
Click Dreapta > Save As...