Utile

Stiri si noutati

Tura in Subcarpatii de Curbura la numai 1 ora de Bucuresti

Localitate: Targoviste, jud. Dambovita
Unitate geografica: Subcarpatii de Curbura;
Durata: 3-4 ore.;
Grad dificultate: Mediu;
Distanta: 53km;
Diferenta de nivel: 1100 m;
Obiective turistice: Curtea Domneasca din Targoviste si Turnul Chindiei, Manastirea Dealul, Manastirea Viforata.

Descriere: Traseul a fost folosit  pentru concursurile Trofeul Chindiei (2012) si Chindia Challenge (2013) si este suprapus  peste dealurile subcarpatice de la contactul cu Campia Targovistei, la numai 1 ora de condus cu autoturismul din Bucuresti pe DN 71 Bucuresti- Targoviste.
Traseul se poate initia si din centrul municipiului Targoviste dar practic in off road se intra din comuna Razvad (DN72 Targoviste- Ploiesti). Intrarea se face pe drumuri forestiere lejere care la scurt timp dupa intrarea in padurea din spatele Manastirii Dealul (obiectiv turistic), se transforma intr-un single track de viteza. La un momnet dat poteca te coboara abrupt printr-o sectiune tehnica de radacini, pe un jgheab (aici mare atentie!!!), pana in albia unui parau. De aici traseul intra pe drumuri inguste de caruta ce strabat peisaje pitoresti prin paduri si pajisti parca uitate de lume. N-ai sa crezi ca te gasesti totusi atat de apropae de Bucuresti...

In ultimul sfert al trasului ai o zona de push bike ce te urca intr-o culme unde esti recompensat cu o coborare pe single track pana in comuna Viforata (obiectiv turistic- Manastirea Viforata). Aici, daca esti obosit, te poti retrage spre Targoviste sau poti continua inca cca. 30 min prin padure pana in comuna Razvad de unde ti-ai inceput tura in off road.

!!! Iti recomandam sa folosesti GPS-ul sau un smart phone unde poti incarca traseul. In caz ca nu ai unul, urmareste cu atentie marcajele de pe copaci cu  inscriptia „MTB”.

Pozitionare: Start/Finist- centrul municipiului Targoviste sau direct in off road comuna Razvad, jud. Dambovita (vezi harta si traseul).


Descarca traseul in format .gpx (GPS)

Descarca traseul in format .kmz (Google Earth)


Pentru a descarca harta in format .jpeg
Click Dreapta > Save As...